מסמך זה בא בכדי לסייע לך להגן מפני איומים במחשב האישי ובעסק קטן

לרוב בעלי מחשבים אישיים ביתיים \ סטודנטים \ עסקים קטנים, לא משקיעים מאמץ או כסף כדי להגן על המחשבים. מסמך זה בא לספק הנחיות כלליות להגנה על מחשבים אלו.

1.      התקנת אנטי וירוס על המחשב. לרוב, כשקונים מחשב, באם הוא מגיע עם מערכת הפעלה של חברת מיקרוסופט – מערכת זו כוללת אנטי וירוס של מיקרוסופט.

ההמלצה שלנו היא להתקין אנטי וירוס של Avast, הוא חינמי, ניתן להורדה בחינם, התקנה קלה, יעיל מאוד ועושה עבודתו נאמנה.

נכנסים לקישור https://www.avast.com/he-il בוחרים ב הקובץ יורד למחשב, מפעילים את הקובץ, ובהתקנה פשוט עוברים לפי הסדר "הבא" ושוב "הבא" עד לסיום ההתקנה. בסיום ההתקנה תפתח תוכנת האנטי וירוס ותראה לכם  ואתם מוגנים.

 

2.      התקנת אנטי רוגלה על המחשב ועל הדפדפן.

למחשב – כמו שיש תוכנה להגנה מוירוסים, יש תוכנה להגנה מרוגלות ושאר מזיקים כשהנפוצה ביניהם וגם לה יש גרסה בחינם היא Malware Bytes, מורידים אותה מ https://www.malwarebytes.com לוחצים על  ומתקינים את הקובץ שירד על ידי "הבא" ואז "הבא"  עד לסיום. מפעילים את התוכנה ולוחצים על סריקה כשבסיום הסריקה לוחצים על "החל תיקונים" ואתם מוגנים. לדפדפן – ניתן להוריד את התוסף של חברת Malware Bytes לדפדפן ובכך להגן עליו מפרסומות קופצות וממזיקים קופצים, הורדה מ: https://www.malwarebytes.com/browserguard.

 

3.      עדכונים למערכת ההפעלה הינם עדכונים שהם חובה לבצע מידי שבוע.

לוחצים על "התחל" , יפתח תפריט של המחשב, בוחרים בהגדרות יפתח חלון ובו בוחרים את .

 

כשיפתח חלון זה יש לבחור ב  או ב "התקן" (מה מבניהם שמופיע).

המערכת תבצע עדכון מול מיקרוסופט ותוודא שאתם מוגנים מפני פריצות חדשות.

 

4.      גיבויים – אנו ממליצים תמיד לגבות את כל המידע החשוב או להתקן חיצוני כמו דיסק און קי או דיסק קשיח חיצוני, או לענן כמו הענן של גוגל או מיקרוסופט. https://drive.google.com

לגבות לגבות לגבות – יכול להיות שהמחשב יהרס, יכול להיות שהמידע יפרץ ויוצפן, בכל מצב – שיהיה לכם גיבוי.

 

5.      פישינג -בין אם אתה עסק קטן או לקוח פרטי, ינסו לתקוף אותך בדרך ישירה או עקיפה על ידי פישינג. פישינג זה נושא שהוא ממש עצום ואנו ניגע בו על קצה המזלג על ידי הכוונה כללית.

קיבלתם הודעה בדואר האלקטרוני שלא קשורה אליכם ? פרסומת \ זכייה בלוטו \ סיסמה שפגה תוקף \ טיסה לחול בהנחה מדהימה \ חשש שפרצו לכם סיסמה או שהיא פגת תוקף \ מאהב החלומות שלח הודעה אישית באינסטגרם או בפייבוק \ כל דבר שלא באמת דואר שציפיתם לו  גם לא פרסומות בפייסבוק שבדיוק זה המוצר שרציתם או הלקוחות המליצו שזה מוצר טוב ואמין – צאו מנקודת הנחה הכל בחזקת שקר \ הונאה והמטרה היא לגרום לכם ללחוץ על הקישור ובכלל הודעת פישינג – הודעה שהמטרה שלה היא לתקוף אתכם בכך שתנסה לגרום לכם לפתוח אותה, לגרום לכם להזין בה פרטים אישיים שלכם או פרטי תשלום. אל תכנסו להודעה זו ובטח שאל תלחצו על הקישורים בתוך ההודעה.

 

·         כלל ראשון – לא פותחים הודעות שלא מכירים

·         כלל שני – פתחתם ? לא לוחצים

·         כלל שלישי – אם יש ספק – אין ספק אם אתם מתלבטים, פשוט אל תעשו את זה.

·         כלל רביעי – תפסיקו לקנות מאתרים לא מוכרים! אין דבר כזה נעליים ב20 שקל, מברגה ב 30 שקל, מכונית צעצוע לילדים ב 12 שקל, רחפן על חלל ב 50 שקל. תפסיקו להאמין לשטויות.

כל פעילות כזו בה תזינו את הפרטים שלכם \ פרטי האשראי שלכם תוביל אתכם לסיכון עצום שיהיה לכם קשה מאוד לפעמים לצאת מהבור אליו תכנסו.

 

6.      בחירת סיסמה – בחירת סיסמה למחשב האישי \ לאפליקציות \ לתוכנות השונות \ לדואר האלקטרוני

תהליך זה הינו קריטי וחשוב מאוד, יש לבחור סיסמה שמורכבת מאותיות, מספרים, סימן מיוחד, ייחודית, לא חוזרת על עצמה, לא אותה הסיסמה ולא אותו הקונטקסט כמו סיסמאות אחרות. ממש שכל סיסמה תהיה שונה מאוד מהסיסמאות האחרות שלכם ובמינימום 9 תווים.

לדוגמא Pinki@504.

 

7.      אימות דו שלבי – היכן שניתן, חובה להפעיל אימות דו שלבי. בין אם זה בחשבון הגוגל שלכם, חשבון הפייסבוק, האינסטגרם וכ'ו. כל אתר שמאפשר אימות דו שלבי אתם מחויבים להפעיל אימות זה כדי להגן על החשבון האישי שלכם. 

——

נכתב על ידי: רז זדה, תום מלכה ואושר עשור.